Általános információ

 
"VILÁGTRENDEKHEZ ILLESZKEDŐ KORSZERŰ KÉPZÉS"
 
 
Táplálkozástudományi mesterszak a Debreceni Egyetemen
 
 
 
A táplálkozástudomány a biológiai és orvostudományok egyik legintenzívebben fejlődő kutatási területe. Eredményei befolyásolják az élelmiszertermelést és mindennapjaink táplálkozási szokásait. Világtendencia a társadalmi igény növekedése a minőségi élelmiszerek, valamint az életvitelünknek, egészségi állapotunknak megfelelő speciális élelmiszertermékek iránt. A rohamosan romló népegészségügyi mutatók javítására, a dráguló egészségügyi ellátás kiváltására, a megelőzés,  a táplálkozásra való odafigyelés, még ha esetenként drágább élelmiszerekkel oldható is meg, gazdaságosabb. 
 
 
 
 
Táplálkozástudományi MSc képzés világszerte ismert, Európában, az Amerikai Egyesült Államokban valamint számos ország keleti gyógyászatot oktató egyetemén találkozunk hasonló képzésekkel. Magyarországon eddig nem volt, elsőként a Debreceni Egyetem indítja ezt a szakot.
 
 
 
 
 
 
 
Mit kínál a táplálkozástudományi MSc program?
 
 
 
A képzés célja olyan multidiszciplináris táplálkozástudományi szakemberek képzése, akik egészségügyi, élelmiszeripari és természettudományos szemléletük, tudásuk birtokában képesek az egészség megőrzés és helyreállítás szempontjait is figyelembe vevő minőségi élelmiszerek, funkcionális élelmiszerek, étrendkiegészítők, speciális tápszerek, fejlesztésére és ilyen termékek előállításának megszervezésére, magas szintű táplálkozástudományi kutató, tanácsadó, egészségnevelő munkára. 
 
 
 
 
Magyarországon csak nálunk a Debreceni Egyetemen található a multidiszciplináris képzésünknek megfelelő, hosszú egyetemi múlttal rendelkező karok és intézetek együttese egy intézményen belül egymás közelségében lévő campusokban.   Az általános orvostudományi kar, az elméleti intézetekkel és a klinikai központ orvosaival, dietetikusaival, a népegészségügyi kar   valamint a mezőgazdaság- élelmiszertudományi és környezetgazdálkodási kar minősített, kiváló oktatói vesznek részt képzésünkben.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A képzésben az Általános Orvostudományi Kar, a Népegészségügyi Kar, a  Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, a Gazdálkodási és Vidékfejlesztési Kar, Egészségügyi Kar számos intézete, tanszéke és klinikája vesz részt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A szakmai törzs egészségügyi, népegészségügyi és élelmiszertudományi, technológiai tantárgyai a képzés szilárd tudásbázisát alakítják ki. A differenciált szakmai modul a speciális feladatok megfogalmazásához és kivitelezéséhez szükséges ismeretek megszerzésében segít. A gyakorlati képzés során a hallgatók olyan speciális készségeket és gyakorlati képességeket fejleszthetnek, amelyek a konkrét szakmai feladatok megoldásához alapvetőek.
 
 
 
 
 
 
 
Két év alatt mesterfokozat szerezhető 4 akadémikus, 21 MTA doktori és 112 egyetemi doktori fokozattal rendelkező tapasztalt oktató segítségével.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hogyan kaphatok a szakról további információt?
 
Általános információk: felvi.hu
 
Szakfelelős-helyettes:
      Dr. Benkő Ilona egyetemi docens (Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézet)
      tel.: +36 52 411-717 / 55631
      e-mail: ibenko@med.unideb.hu
 

 

- DE Általános Orvostudományi Kar Tanulmányi Osztály
Karcza Anikó tanulmányi ügyintéző
E-mail: akarcza@med.unideb.hu
Pásztori Anna Mária tanulmányi ügyintéző
E-mail: pasztori.anna@med.unideb.hu
Fax: (52) 255-001
Levelezési cím:
DE ÁOK Tanulmányi Osztály 4012 Debrecen, Nagyerdei krt. 94.